Gå til hovedinnhold
Forsiden av boken Vonde blomar (2020) av Gunnhild Øyehaug

Vonde blomar (2020)

ForfatterGunnhild Øyehaug
ForlagKolon

Ingen skriver som Gunnhild Øyehaug. Vonde blomar er en novellesamling hvor de forskjellige novellene krangler med hverandre; hvor overlevende etter en flystyrt finner en kropp som flyter motstrøms i elven; hvor en gruppe blodigler istedenfor å suge blod, suger seg fast på en internettkabel og som følge blir intelligente og blant annet blir intervjuet på tv; hvor en av novellene begynner slik: «Ein morgon, heilt ut av det blå, foreslo Rut at vi skulle slutte med pistolar».

Høres det ut som noe for deg? Hun skriver om ensomhet og andre vanskelige følelser, men hun gjør det morsomt. Verdens kanskje mest kjente litteraturkritiker James Wood kaller Øyehaug «a Norwegian master of the short story».

Lytt til podkast om boken (lenke)

Vi tar for oss novellesamlinga «Vonde blomar» av Gunnhild Øyehaug. Dette er en morsom, smart og leken samling der de ulike fortellingene griper inn i og krangler med hverandre. Om akutt hukommelsestap, digitaliserte blodigler, flyvende andeskjelett og synkende museumsbygg. Og mye mer. Med Tomas Gustafsson, Veronica Talgø og Robin Van de Walle.